Domouprava i višestambena zgrada u ulici Žrtava s Dakse uz EU sredstva i sufinanciranje Grada realizirali projekt energetske obnove

Uz suglasnost suvlasnika, a posredstvom Domouprave Dubrovnik d.o.o., kao upravitelja višestambene zgrade, energetski je obnovljena zgrada u Lapadu, na adresi Žrtava s Dakse 51.

 

Grad Dubrovnik sufinancirao je izradu projektne dokumentacije u iznosu od 85% opravdanih troškova, odnosno 1.410,18 eura, čija je izrada bila preduvjet za prijavu na Poziv, dok je projekt energetske obnove sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije kroz mehanizam NextGeneration EU. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 136.974,99 eura, od čega je EU sufinanciranje projekta iznosilo 68.166,65 eura.

 

Projektant i voditelj projekta je tvrtka Deltagrad d.o.o., izvođač radova Kolur Plus d.o.o., dok je  tvrtka Apozitod.o.o. provela nadzor. Kako bi se postiglo željeno povećanje toplinske zaštite izvedeni su radovi obnove vanjske ovojnice što je uključivalo izvedbu toplinske izolacije na pročelju, uklanjanje azbestnih ploča na krovu, zamjenu dijela vanjskih otvora i ugradnju opreme za urbanu mobilnost. Obnovom će zgrada iz energetskog razreda D preći u energetski razred B te se zahvaljujući istoj podiže razina kvalitete i udobnosti življenja te poboljšavaju životni uvjeti.

 

Podsjetimo,  kako je Upravni odjel za europske fondove Grada Dubrovnika u ožujku objavio Javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu postojećih višestambenih zgrada na području Grada Dubrovnika za 2024. godinu koji je dostupan na sljedećoj poveznici te se pozivaju zaineresirani da se putem ovlaštenih upravitelja zgrade i prijave.

 

lijevo
desno