U Orlandovoj godini održana prezentacija tradicionalnih jela dubrovačkog kraja
U okviru cjelogodišnje manifestacije Orlandova godina u restoranu Kopun u petak je priređena prezentacija i degustacija jela spravljenih prema tradicionalnim receptima dubrovačke kuhinje.
Povijest i recepturu jela predstavila je vrsna poznavateljica tradicionalne dubrovačke kuhinje Jadranka Ničetić. Prezentacija je organizirana u cilju dodatne promocije ovih izvornih i ukusnih jela dubrovačkim ugostiteljima kako bi ista mogli ponuditi gostima.
Među predstavljenim receptima tako se našla crna juha i salata od sipe, pašticada od tunjevine i pečena jegulja te prijesnac, desert koji datira još iz 16.stoljeća, a prisutni su mogli kušati i sladoled „Orlando“ slastičarnice Dolce Vita i okrijepiti se istoimenim koktelom koje je spravila Udruga barmena Dubrovnik.
Koktel i sladoled osmišljeni su upravo u čast obilježavanja ove velike obljetnice - 600 godina od postavljanja Orlandovog stupa.