Turistički stručnjaci iz švicarskog grada Luzerna upoznali se s iskustvima Dubrovnika

Poštujmo grad

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, pročelnica za kulturu, baštinu i turizam Julijana Antić Brautović i direktor turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković primili su danas izaslanstvo švicarskog grada Luzerna, odnosno članove upravnog odbora tamošnjeg centra kompetencije Lucerne Tourism (Luzern Tourismus AG) predvođene predsjednikom Upravnog odbora Martinom Bütikoferom.       

 

Zamjenica gradonačelnika Tepšić putem digitalne platforme predstavila je rezultate multidisciplinarnog strateškog programa Poštujmo Grad s naglascima na prvi hrvatski Plan upravljanja povijesnom cjelinom, Studiju nosivog kapaciteta, uspostavu Zone posebnog prometnog režima, također prve u Hrvatskoj, a osvrnula se i na brojna Smart City rješenja u primjeni poput Bus Web Shopa i Du Pass-a.

 

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković u svom se izlaganju usredotočio na aktivnosti TZ-a, posebice one umjerene na produljenje sezone i ponudu Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije.

 

Osmočlano izaslanstvo grada Luzerna, poznatog europskog turističkog središta, uključuje i članove Upravnog odbora Lucerne Tourism, koji su ujedno članovi Gradskog vijeća te dionici u turizmu, upravitelji hotela ili privatni poduzetnici. Posjet Dubrovniku dio je njihovog stručnog studijskog putovanja, a odabrali su ga jer su prepoznali napredak i najbolje prakse koje je Grad poduzeo u smjeru održivosti i odgovornog upravljanja.

 

Posebno zanimanje pokazali su za iskustva Dubrovnika u postizanju ravnoteže između potreba građana i osiguravanja najboljeg doživljaja destinacije za posjetitelje, za dijalog s građanima i njihovu participaciju u upravljanju kao i za mjere i programe priuštivog stanovanja, a koje Grad razvija i primjenjuje.