Objavljen Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2025. godinu, sredstva povećana za gotovo 30 posto

Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za kulturu i baštinu, objavio je Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi za 2025. godinu. Navedenim Pozivom pozivaju se kulturne ustanove, udruge, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici i druge pravne i fizičke osobe koje se bave kulturnim programima da dostave prijedloge svojih programa za 2025. godinu, radi mogućeg uvrštavanja u Program javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za iduću godinu.

 

Ukupna planirana vrijednost Javnog poziva iznosi 450.000,00 eura, a okvirni broj programa, projekata i manifestacija koje će Grad Dubrovnik putem ovog javnog poziva sufinancirati je 110.

 

U odnosu na 2024. godinu planirana sredstva koja će se iz gradskog proračuna utrošiti za realizaciju, na temelju poziva odabranih kulturnih programa, veća su za 28.5 posto. Ovo je drugo uzastopno povećanje sredstava za javne potrebe u kulturi budući da su ista u 2024. godini za 55 posto veća nego u godini ranije.  

 

Predlagatelji programe mogu poslati elektroničkim putem korištenjem elektroničkog sustava prijavljivanja, predati u pisarnicu Grada Dubrovnika (Gundulićeva poljana 10)  ili poslati preporučenom poštom na adresu: Grad Dubrovnik, Upravni odjel za kulturu i baštinu, Pred Dvorom 1, 20 000 Dubrovnik. Prijedlozi kulturnih programa trebaju se dostaviti najkasnije do 31. kolovoza 2024. godine.

 

Upute predlagateljima koji prijavljuju svoje programe na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika dostupne su na web stranici Grada Dubrovnika: www.dubrovnik.hr

 

Kontakt adresa za sva pitanja i detaljnija uputstva koja se odnose na natječajnu dokumentaciju i uvjete prijave jest kultura@dubrovnik.hr.

 

 

Više informacija: 

U Program javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2025. godinu, mogu se uvrstiti programi iz različitih kulturnih djelatnosti: programi iz područja muzejsko-galerijske djelatnosti; programi iz područja dramske i plesne umjetnosti te drugih izvedbenih umjetnosti; programi iz područja glazbe i glazbeno-scenskog stvaralaštva; programi iz područja likovne umjetnosti, dizajna i arhitekture; programi iz područja knjižne djelatnosti te izdavanja knjiga i časopisa u kulturi; programi poticanja razvitka filmske i audiovizualne kulture; programi iz područja novih medijskih kultura te inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi; programi zaštite, konzervacije i revitalizacije kulturnih dobara; programi afirmiranja nematerijalne kulturne baštine; edukativni programi u kulturi i programi razvoja publike, uključujući i programe dokumentacije rada organizacija / očuvanje organizacijskog pamćenja.

Posebno će se vrednovati i podržavati projekti sustavnog dokumentiranja, prikupljanja, čuvanja, digitalizacije i javne dostupnosti arhivskog gradiva o djelovanju civilnog društva na dubrovačkom području.

Pravo podnošenja prijave na Poziv imaju pravne i fizičke osobe sa sjedištem, odnosno prebivalištem, na području Republike Hrvatske. Pravne osobe koje se prijavljuju na Poziv obavezno moraju biti registrirane za obavljanje kulturne djelatnosti koja je predmet prijavljivanja.