KLJUČ U IZVRSNOJ PREDSEZONI I STABILNOJ SEZONI Dubrovnik ostvario dva milijuna noćenja 11 dana ranije u odnosu na 2023. godinu

Dubrovnik, prošlogodišnji nacionalni šampion turizma i dobitnik niza međunarodnih priznanja, nastavlja ostvarivati izvrsne turističke rezultate, pa je tako na dan 16. srpnja zabilježeno dvomilijuntno noćenje. Brojka od dva milijuna noćenja u 2024. godini dostignuta je 11 dana nego godinu ranije.

 

Izravan doprinos ovom rezultatu pružila je odlična predsezona kao i stabilan turistički rast u sezoni.

 

Kako je gradonačelnik Mato Franković rekao na prošlotjednom sastanku s ministrom turizma i sporta Tončijem Glavinom, aktivnosti Grada Dubrovnika i partnerskih dionika u upravljanu destinacijom usmjerene su na održavanje stabilne sezone, ali posebice na posezonu te na zimski dio godine jer je, nakon osiguranja većeg broja letova tijekom cijele godine, fokus upravo na cjelogodišnjem turizmu.

 

Uz sve navedeno, Dubrovnik brojnim inicijativama i donošenjem strateškog planskog okvira nastavlja svoj put prema trajnoj održivosti. Upravo je posvećenost Grada održivom i odgovorom upravljanju svojom najzastupljenijom granom gospodarstva prepoznata na široj međunarodnoj razini.