Gradonačelnik na predstavljanju programa festivala Midsummer Scene

Ovu subotu, 22. lipnja, kreće jubilarno, deseto izdanje kazališnog festivala Midsummer Scene čiji je program najavljen na današnjoj konferenciji za novinare u Palači Sponza. U ovoj je prigodi dubrovački gradonačelnik Mato Franković kazao kako ovaj festival dodatno obogaćuje kulturnu ponudu grada, osobito zbog izvedbi na engleskom jeziku.  

 

''Usudim se reći kako nema grada u Republici Hrvatskoj s ovako bogatom kulturnom scenom i programom. Osobito je bogat ovaj period pred nema, koji započinje upravo Midsummer Scene festivalom, a završava par dana prije početka 'Dubrovačkih ljetnih igara' na koje se potom nadovezuju festivali 'Dubrovnik u pozno ljeto' i 'Stradun Classic'.  Drago mi je da je ovaj program na engleskom jeziku jer je to bilo ono što nam nedostaje i što je potrebno za naše strane posjetitelje i goste, da osim izvrsnog glazbenog programa na ostalim festivalima imaju mogućnost gledanja predstava ne engleskom jeziku'', rekao je gradonačelnik Franković.

 

Gradonačelnik je ujedno čestitao i zahvalio organizatorima festivala na 10 godina predanog rada i istaknuo ih kao primjer dobre sinergije privatnog poduzetničkog duha s javnim.

 

Kako je najavila Darija Mikulandra Žanetić iz Brilliant Events Dubrovnik, ovogodišnja glavna produkcija je mjuzikl ''Put oko svijeta za 80 dana'', na engleskom jeziku, a izvodit će se na tvrđavi Lovrjenac 15 puta i to svaki dan trajanja festivala, osim 29. lipnja kada je predviđena glazbena predstava Marlene Dietrich, u izvedbi Ksenije Prohaska u Kneževu dvoru. U okviru programa planiran je i koncert posvećen Godini UNESCO-a pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, također u Kneževu dvoru.

 

Zadnja izvedba mjuzikla ''Put oko svijeta za 80 dana'' je 7. srpnja, kada je i zatvaranje festivala Midsummer Scene. Karte se, osim on line, mogu kupiti i u prostorima Turističke zajednice grada Dubrovnika na Pilama, uz popust za domaće.

 

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, a realizira se u suradnji s dubrovačkim kulturnim institucijama te uz pomoć sponzora i turističkih subjekata grada Dubrovnika.

lijevo
desno