Gradonačelnik Franković primio ravnatelja poljskog ansambla „Mazowsze“

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sa suradnicima primili su danas ravnatelja poljskog ansambla narodnih pjesama i plesova „Mazowsze“ Jaceka Bonieckija, koji će večeras nazočiti koncertu ansambla LADO u okviru Dubrovačkih ljetnih igara.

 

Prijemu koji je priređen u suradnji s kulturnim odjelom Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu nazočili su pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović, ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Slobodan Begić te ravnatelj folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak.

 

Ravnatelj Boniecki je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Dubrovnik naglasivši povijesne i kulturne poveznice između Poljske i Hrvatske, odnosno Dubrovnika te istaknuo kako upravo na polju kulture i kulturne razmjene vidi mogućnosti aktivne i plodne suradnje. Ansambl Mazowsze već je ranije stupio u kontakt s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te Folklornim ansamblom Linđo.

 

Ravnatelj folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak rekao je kako se vrlo konkretno razgovara o organiziranju programa ovog ansambla u Dubrovniku koji bi se održali iduće godine uz 21. lipnja Svjetski dan glazbe.

 

Gradonačelnik Mato Franković pozdravio je izložene inicijative iskazavši zadovoljstvo jako dobrom suradnjom Grada Dubrovnika i poljskog Krakova, posebno vezano uz pitanja povijesne baštine i zajedničku pripadnost UNESCO-ovoj obitelji te je izrazio želju za uspostavljanjem suradnje i s gradom Varšavom, domom ansambla „Mazowsze“.

 

lijevo
desno