Zamjenica Tepšić na svečanoj dodjeli "Zlatne kune" najboljim gospodarstvenicima

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, održanoj u hotelu Adria,  dodijeljene su plakete „Zlatna kuna“ najboljim malim, srednjim i velikim tvrtkama za poslovanje u 2022. godini.

 

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić uputila je čestitku laureatima i svim nominiranima, posebno istaknuvši postignuće najuspješnijeg srednjeg trgovačkog društva koje je ostvario hotel Lapad s obzirom na uvjete u kojima su morali poslovati posljednjih godina.

 

- Turizam je grana od koje svi živimo, direktno ili indirektno, ali drago mi je što smo postali svjesni održivosti jer to je nešto što ne smijemo zanemarivati. Grad Dubrovnik posljednjih se šest godina jako bori s problemima prekomjernog turizma s glavnim ciljem da promjeni turizam u smjeru održivosti. Ostvareni rezultati u turizmu i analize Sveučilišta u Dubrovniku dokazuju da su naše aktivnosti imale učinka i da se disperzija turista događa na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj razini, prije svega kroz bolju regulaciju prometa brodova na kružnim putovanjima – rekla je zamjenica Tepšić,  dodajući da predstoji još primjena zone ograničenog prometa s početkom središnjeg dijela turističke sezone te da će taj iskorak osigurati bolji i ugodniji život sugrađanima koji su uvijek u središtu svih projekata Grada Dubrovnika.        

 

Plaketu Zlatna kuna za veliko trgovačko društvo osvojila je Luka Ploče, a najboljim malim trgovačkim društvom proglašen je Mali Dubrovnik. Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu uručeno je Dubrovnik Travelu za 25 godina postojanja, Hotelu Croatia za 50 godina postojanja te Hotelu Mlini za 90 godina postojanja. Priznanje povodom 30 godina iznimnog angažmana i doprinosa ekonomskom osnaživanju stanovništva Dubrovnika i okolice uručeno je Regionalnom centru za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva Deša Dubrovnik.

lijevo
desno