Zamjenica Tepšić na otvorenju međunarodne ljetne škole retorike

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić nazočila je danas otvorenju otvorenju međunarodne ljetne škole retorike na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku. Tema ovogodišnje radionice „Granice i raskrižja“ posebno je povezana s bogatom poviješću i kulturnom baštinom Dubrovnika, a okuplja će više od 60 doktoranada, profesora i znanstvenika iz cijeloga svijeta, specijaliziranih u području retorike.

 

U svom pozdravnom govoru zamjenica Tepšić je sudionike upoznala s bogatom poviješću Dubrovnika, istaknuvši da je Dubrovačka Republika zahvaljujući umijećem dobre retorike, diplomatskim vještinama i ophođenjem s strancima toliko dugo ostala neovisna.

 

Zamjenica Tepšić je naglasila da je Dubrovnik danas poznata turistička destinacija koja se svakodnevno suočava s izazovima upravljanja te da je Dubrovnik prepoznat u svijetu kao predvodnik kvalitetnog upravlja cruise turizmom.   

 

Prisutnima su se također obratili i predsjednica tepotpredsjednik međunarodne ljetne škole retorike Ana Vlah i dr. Matthew Houdek te prorektorica za studije i studente, izv. prof. dr. sc. Sanja Žaja Vrbica sa Sveučilišta u Dubrovniku.

 

lijevo
desno