Zamjenica Tepšić na konferenciji „Žene i more“

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić nazočila je danas otvorenju konferencije „Žene i more“ u organizaciji Sindikata pomoraca Hrvatske i Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku povodom Međunarodnog dana žena u pomorstvu koji se od 2022. godine obilježava 18. svibnja.

 

U svom pozdravnom govoru zamjenica Tepšić je naglasila kako je ravnopravnost spolova ključna za napredak pomorstva.

- Raznolikost zasigurno u poslovanje unosi kreativnost i novu perspektivu te je stoga nužno prepoznati talent i ženama pružiti jednake mogućnosti za razvoj karijera u pomorstvu, a mi svi kao pojedinci trebamo stvarati društvo u kojem će pojedinac biti prepoznat na temelju rada, znanja i postignuća – rekla je zamjenica Tepšić, dodajući kako Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku zauzima važnu ulogu u visokom obrazovanju zbog čega mu je 2020. godine dodijeljena „Nagrade Dubrovnika“ za izniman doprinos u očuvanju i unapređenju pomorske tradicije Dubrovnika.

 

Konferencija donosi iskustva aktera u pomorskoj industriji kroz dvije panel rasprave „Pomorci i stres“ te „Žene i more“, kao i predavanja „Očuvanje mentalnog zdravlja pomoraca“ dr. Asifa Altafa iz International Transport Workers Federation (ITF), „Mobbing, harassment, bullying“ prof. dr. sc. Snježane Vasiljević te iskustva plovidbe kapetanice Kate McCue i chiefa Nikole Petrovića.

 

 

lijevo
desno