Zamjenica Tepšć pozdravila polaznike Ratne škole ''Ban Josip Jelačić''

Ratna škola ''Ban Josip Jelačić'', najviša vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike Oružanih snaga, na studijskom je putovanju hrvatskom obalom, a danas su ih u Gradskoj vijećnici primili župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

Zamjenica Tepšić u ovoj ih je prigodi pozdravila i upoznala s najvažnijim gospodarskim odrednicama Dubrovnika, u čijem fokusu je održivi turizam te naglasila upravo važnost sigurnosti grada, ali i cijele Hrvatske, kao jednog od važnih faktora za turističke destinacije.

 

Župan Dobroslavić govorio je o posebnostima županije te povezanosti kao strateškom društvenom, ali i sigurnosnom aspektu. Prisjetio se ujedno okolnosti iz Domovinskog rata, a zamjenica Tepšić pozvala ih je da uz Muzej Domovinskog rata na Srđu posjete i novouređenu Spomen sobu poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi.

 

U ime Ratne škole ''Ban Josip Jelačić'' na prijemu je zahvalio načelnik Ratne škole brigadir Nenad Samardžić pojašnjavajući kako se na ovakvim studijskim putovanjima polaznici bolje upoznaju s određenom regijom. U tijeku je školovanje 26. naraštaja Ratne škole, koji pohađa 13 polaznika od kojih je osam polaznika iz Republike Hrvatske te 5 pripadnika Oružanih snaga iz inozemstva.

 

Županu i zamjenici u ovoj su prigodi uručene i zahvalnice.

lijevo
desno