Veleposlanica Nizozemske u nastupnom posjetu Gradu Dubrovniku

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin primile su danas u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Charlotte van Baak.

 

U ovoj je prigodi zamjenica Tepšić govorila o postignućima Dubrovnika u održivom turizmu te izazovima s kojima se Dubrovnik susreće s izazovima u upravljanju turizmom, slično kao i Amsterdam i druga turistička odredišta. Predstavila je ključne mjere projekta „Poštujmo Grad“ čijom implementacijom se Grad Dubrovnik od 2017. godine uspješno okreće postulatima održivog i odgovornog turizma.

 

Veleposlanicu je zanimalo i što Grad radi po pitanju Europskog zelenog plana i zelene tranzicije te ju je zamjenica izvijestila o svim projektima na tom polju, od javnog poziva za sufinanciranje troškova izrade projektne dokumentacije za instalaciju i ugradnju fotonaponskih sunčevih modula na obiteljskim kućama, natječaja za zamjenu prozora u povijesnoj jezgri, kao i uređenja parkova Gradac, Pile i Platana koji će se financirati putem ITU mehanizma. Ujedno je naglasila da Grad, uz sufinanciranje iz EU i nacionalnih izvora, ulaže u energetsku obnovu gradskih škola i vrtića te javnih objekata, poput zgrade gradske uprave i  gradskog bazena.

 

Veleposlanica je izrazila želju za suradnjom s Hrvatskom te je pritom predstavila najzanimljivije projekte u Nizozemskoj, koja je okrenuta održivom razvoju i korištenju obnovljivih izvora energije. U pratnji veleposlanice sastanku je nazočio i počasni konzul Kraljevine Nizozemske Pero Kulaš.

lijevo
desno