U TUP-u svečano otvoreni novi prostori Obiteljskog centra

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je danas na svečanom otvorenju Obiteljskog centra, Područne službe Dubrovačko-neretvanske.

 

Obiteljski centar, koji je reformom sustava socijalne skrbi od 2023. godine ustrojen kao samostalna javna ustanova, do tada djelujući odjel unutar Centra za socijalnu skrb Dubrovnik, novi prostor za primjereno obavljanje djelatnosti pronašao je u upravnoj zgradi TUP-a.

 

Zahvaljujući angažmanu i razumijevanju potreba Obiteljskog centra od strane Grada Dubrovnika te uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u rujnu 2023. godine sklopljen je ugovor o dugogodišnjem zakupu poslovnog prostora na adresi Sv. Križa 3, čime je osiguran prostor koji svojom veličinom i položajem odgovara svim potrebama djelatnosti Obiteljskog centra. Prostor je uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u kratkom vremenskom razdoblju u potpunosti adaptiran i uređen za rad s korisnicima.

 

Zamjenica Tepšić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Obiteljski centar pronašao svoj novi dom upravo u TUP-u, koji je kupljen strateškom odlukom ove gradske uprave, a razvija se uz važnu odrednicu uključivosti. -„Sigurna sam da vam ovi novi prostori daju priliku za još kvalitetniji rad. Naši sugrađani zaslužuju imati ovakav jedan reprezentativan prostor gdje se mogu obratiti stručnjacima za pomoć. Poželjela je uspjeh u radu uz čestitke ravnateljici Obiteljskog centra Ivani Šešo, voditelju Područne službe Dubrovačko-neretvanske Lukši Vragolovu i svim zaposlenicima.

 

Ravnateljica Obiteljskog centra Ivana Šešo istaknula je kako je s Područnom službom Obiteljskog centra, Dubrovnik dobio ustanovu koja će se baviti psihosocijalnim savjetovanjem, preventivnim programima i podrškom roditeljstvu.

 

Voditelj dubrovačkog Centra Lukša Vragolov potvrdio je kako od početka rada Obiteljskog centra kao samostalne javne ustanove broj korisnika u Područnoj službi Dubrovačko-neretvanskoj kontinuirano raste, a danas ih je 80, čemu uvelike doprinosi kvalitetna suradnja s gradskom vlasti, lokalnom zajednicom, formiranje mobilnog tima i novi prostor.