U subotu besplatan izlet brodom Lacroma koji plovi na relaciji Gruž-Trsteno-Lokrum-Gruž, zbog ograničenog broja mjesta potrebne prijave

U sklopu obilježavanja nacionalnog programa „Dani otvorenih vrata EU projekata“, Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-om tijekom listopada organizira niz događanja za građane kako bi im promovirali i približili projekte koji su sufinancirani sredstvima Europske unije.

 

Tako je u subotu, 5. listopada organiziran besplatni izlet hibridnim brodom „Lacroma“ i posjet Arboretumu Trsteno i  otoku Lokrumu.

 

Program izleta:

- polazak je planiran u 8:45 s privezišta Lapadske obale (kbr.7),

- 9:00 - Luka Gruž ukrcaj i odlazak za Arboretum Trsteno,

- 9:45-11:15 - samostalni obilazak i uživanje u Arboretumu Trsteno uz korištenje interpretacijskog totema u Centru za edukaciju i multimedijalnu prezentaciju te šetnju poučno tematskom stazom povijesnog maslinika Arboretuma Trsteno

- 11:30 - polazak brodom za otok Lokrum

- 12:30 - samostalni obilazak i uživanje u Rezervatu Lokrum uz korištenje interpretacijskih totema

- 15:00 - povratak s Lokruma u luku Gruž. 

 

Zbog ograničenog broja putnika (50 putnika) nužno je dolazak rezervirati putem e-maila: lacroma@lokrum.hr. Molimo da prilikom rezervacije ostavite i kontakt telefon kako bi vas mogli obavijestiti o eventualnim izmjenama. Također, pod napomene navesti i informaciju ukoliko je osobi potrebna pomoć pri kretanju. Rezervacije se zaprimaju svaki dan do 18:00 sati ili do ispunjenja kapaciteta broda.


U slučaju lošeg vremena, brod neće ploviti, a o tome će svi biti na vrijeme obaviješteni telefonski i putem službene FB stranice: https://www.facebook.com/RezervatLokrum.

 

Podsjetimo, brod Lacroma prvi je hibridni brod izgrađen u hrvatskom brodogradilištu za komercijalnu plovidbu s putnicima u Jadranskom moru, a njegova izgradnja sufinancirana je EU sredstvima. Izgrađen je u brodogradilištu Dalmont u Kraljevici u okviru projekta „Povijesni vrtovi dubrovačkog područja“, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Brod plovi na relaciji Gruž-Trsteno-Lokrum-Gruž.