Svečano proslavljeno 100 godina VK Jug

Svečana proslava 100 godina postojanja vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje održana je u četvrtak u Portu, gradskoj luci, gdje se pred točno sto godina održala prva službena utakmica između Juga i Penatura. U ime Grada Dubrovnika, proslavi su nazočili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica te zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

Uz jugašice i jugaše i prijatelje kluba svih generacija, proslavi najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba prisustvovali su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministri Branko Bačić i Gordan Grlić Radman, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, kao i biskup mons. Roko Glasnović.

 

U svom obraćanju okupljenima, gradonačelnik Franković osvrnuo se na stoljeće dugu izvrsnost Juga.

 

“U našem gradu mi kao da smo naučeni da je normalno da među nama šetaju naši sugrađani osvajači olimpijskih zlata ili svjetskih i europskih odličja, ali mnogi gradovi u svijetu se ne mogu pohvaliti takvim uspjesima. Mi smo privilegirani jer se u jednom dijelu naše povijesti određeni entuzijasti odlučili organizirati jedan sjajan klub. Upravo je taj klub Jug primjer časnog, poštenog i konstantnog služenja, promišljanja i promicanja ovog grada”, naglasio je gradonačelnik Mato Franković.

 

Okupljenima se obratio i Tomislav Dumančić, predsjednik VK Jug Adriatic osiguranja. Zaželio je svima dobrodošlicu na proslavu 100 godina izvrsnosti, uspjeha i tradicije. Zahvalio se također gradonačelniku i županu, te sponzorima, a naglasio je kako klub i danas baštini ostavštinu kojom je utemeljen put uspjeha.

 

Na svečanosti su dodijeljena priznanja svim osvajačima četiri naslova europskog prvaka (1980., 2001., 2006. i 2016.) te svim Jugovim igračima koji su kao reprezentativci osvajali olimpijska odličja. Posebna priznanja su dobili Pavo Dabrović, Davor Poković, Pero Katušić i Lukša Peko, vaterpolisti koji su nekad igrali utakmice u Portu kao prvotimci.

 

lijevo
desno