Pokušaj ulaska cabrio busa na plato Pile bez pravnog temelja

Danas, 10. lipnja 2024. u 11:22 sati vozač cabrio autobusa bez prethodno riješenog prava dolaska i zaustavljanja na području platoa Pila, unatoč činjenici da je jasno mogao vidjeti kako se podižu stupići na Pilama, prešao je vozilom preko podiznog pneumatskog stupića na platou. Na taj način pokušao je silom ući na područje ograničenog režima prometovanja čime je oštetio vlastito vozilo, imovinu Grada i doveo u pitanje sigurnost putnika u autobusu.

 

Grad Dubrovnik prethodno je jasno i pravovremeno izvijestio sve korisnike i cjelokupnu javnost o načinima i ograničenjima korištenja platoa Pile. Unatoč tome, ovaj događaj još jednom pokazuje kako je pojedincima važniji vlastiti prihod od poštivanja reda i pravila te kako pojedinci koji su godinama koristili Pile kao mjesto „bukiranja“ vožnji za cabrio autobuse očigledno na svaki mogući način žele osigurati da to mogu raditi i u budućnosti.

 

Podizni pneumatski stupić je u potpunosti uništen dok su u druga dva u punoj funkciji te će sukladno tome prometno i komunalno redarstvo Grada Dubrovnika nastaviti i dalje upravljati na platou Pile s jasnim ograničenjima tko može i pod kojim uvjetima doći na Pile, a tko ne.

 

O samom incidentu, kao i tome kako je do njega došlo, najbolje svjedoče snimke koje su zabilježile nadzorne kamere na Pilama.