Učenici srednje škole iz Sorrenta na prijemu u Gradu

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić primili su danas učenike iz srednje škole Istituto Polispecialistico San Paolo iz Sorrenta, koji su kroz Erasmus program odradili praksu u Dubrovnik. Tijekom 15 dana učenici su imali praksu u dubrovačkim hotelima i Studentskom domu Dubrovnik. 

 

U ovoj su prigodi izrazili zadovoljstvo stečenim iskustvom, dok su zamjenica Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Potrebica istaknuli višegodišnje izvrsne odnose Dubrovnika i Sorrenta, koji su prošle godine rezultirali bratimljenjem dva grada. 

 

Ovaj projekt je nastao kao plod prošlogodišnjeg posjeta delegacije Grada Dubrovnika gradu prijatelju Sorrentu. Nakon službenog bratimljenja u veljači suradnja je intenzivirana, osobito na polju turizma i kulture te je istaknuta potreba dodatnih zajedničkih aktivnosti na polju turističkog obrazovanja mladih.

 

Na prijemu u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici bio je i počasni konzul Italije u Dubrovniku Frano Bongi, kao aktivni sudionik u razmjeni projekata dva grada.

 

lijevo
desno