ŠIRE PODRUČJE GRADA Postavljaju se pješačke i prometne ograde, gotovo 800 metara novih ograda na sedam lokacija

Grad Dubrovnik intenzivno nastavlja s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu pa će tako u okviru programa pojačanog održavanja javnih i prometnih površina na širem gradskom području, na ukupno sedam lokacija, biti postavljeno gotovo 800 metara novih pješačkih i prometnih ograda.

 

Pješačke ograde do sada su postavljene u ulici Bana Josipa Jelačića (300 metara), u naselju Zlatni potok (120 m) kao i u ulicama Ivana Matijaševića (100 metara) i Od Izvora u Novoj Mokošici (100 m). Na ulazu u naselje Nuncijata postavljena je zaštitna pješačka ograda u dužini 15 metara, kao i u Komolcu (kod „plinare“).

 

U Ulici bana Josipa Jelačića izvršena je zamjena stare i dotrajale prometne ograde (odbojnika), koji je zamijenjen pješačkom ogradom. Preostalo je još novu zaštitnu odbojnu ogradu postaviti u Ulici Iva Vojnovića i to u dužini od 120 metara na potezu poviše DV Palčica.

 

Radovi vrijedni 135.237,50 eura (s PDV-om) izvode se prema dinamičkom sustavu održavanja prometnica, a izvodi ih tvrtka Asphalt Team.

 

Nakon završetka postavljanja ograda uslijedit će radovi postavljanja rukohvata u preko 25 pješačkih ulica u Gradu Dubrovniku, investicija koja je vrijedna 115.992,50 eura s PDV-om.

lijevo
desno