Sanitat ojačao opskrbu povijesne jezgre s četiri nova elektrovučna vozila

Četiri nova elektrovučna vozila nabavljena su za potrebe opskrbe povijesne jezgre, a uručenju su danas na pretovarnoj zoni na Pločama nazočili i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i direktorica Sanitata Dubrovnik Klaudija Barčot.

 

Vozila francuskog proizvođača Goupil  vrijedna su ukupno 297.722.40 eura s PDV-om, odnosno 74.430,50 eura po vozilu. Sanitat Dubrovnik tako od danas raspolaže sa šest kvalitetnih vozila prilagođenih prometovanju povijesnom jezgrom čime je razina komunalne usluge dostave gospodarstvenicima i građanima podignuta na veću razinu.

 

"Siguran sam da će ova razina usluge rasti i u nadolazećim godinama, posebno sa specijaliziranim vozilima. Prvenstveno mislim na ona vozila koja će omogućiti prijevoz zamrznute hrane od Ploča do samog objekta", rekao je gradonačelnik Franković. Najavio je i trajno rješenje problematike pretovarne zone u drugoj fazi projekta, ugradnjom cjelokupne zone ispod platoa i u podzidima postojećeg parka, čime će se sadašnji prostor zone pretvoriti u trg dostupan javnosti.

 

Direktorica Barčot pojasnila je način funkcioniranja opskrbe.

 

"Pretovarna zona funkcionira od 5 do 18 sati za zaprimanje tereta, u Gradu je izuzetak od 7 i po do 8 kada se ne smije voziti u povijesnoj jezgri. Ujutro gledamo glavninu voziti elektrovučnim vozilima dok ostatak dana imamo četiri električne prikolice kada se krećemo po Gradu, s obzirom na koncentraciju gostiju to nam je puno lakše i jednostavnije", kazala je Barčot. 

 

Moderna vozila tehnički su potpuno opremljena, duljine 3675 mm, širine 1305 mm, širine kabine 1200 mm te ukupne nosivosti 2100 kilograma. Po riječima dobavljača, komercijalnog predstavnika tvrtke Eol-ekos Stipe Tokića, trajanje baterije je otprilike 48 sati.

 

lijevo
desno