RAZVOJ SPORTSKE INFRASTRUKTURE Napreduju radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za VK Neptun

Grad Dubrovnik nastavlja ciklus ulaganja u sportsku infrastrukturu, sukladno Strategiji razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018. – 2028. Na Orsanu napreduju radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za Veslački klub Neptun, a gradilište je danas obišao gradonačelnik Mato Franković u pratnji suradnika te predsjednika Veslačkog kluba Neptun Marka Potrebice. 

 

„Danas smo ovdje pred jednim iznimno važnim sportskim objektom, koji predstavlja nastavak ulaganja Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu. Radi se o investiciji od gotovo milijun eura koja je iznimno važna. Godinama su prostori bili neadekvatni, činjenica je da je došlo vrijeme da se uloži u ovu sportsku infrastrukturu kao što ulažemo u ostale grane sporta na području Grada Dubrovnika“, naglasio je gradonačelnik Franković te najavio nove kapitalne projekte poput multifunkcionalne sportske dvorane i natječaja za izgradnju stadiona Arena Lapad.

 

VK Neptun, jedan od najdugovječnijih sportskih klubova u Dubrovniku, ovom cjelovitom rekonstrukcijom dobit će kvalitetne uvjete za rad i daljnje ostvarivanje sportskih uspjeha. Izvođač radova je Texo Molior d.o.o., a planirani rok završetka izvođenja radova započetih u travnju je 12 mjeseci. Ugovor o izvođenju radova vrijedan je 793.381 eura bez PDV-a, odnosno 991.726 eura s PDV-om.

 

Predsjednik kluba Potrebica se zahvalio gradonačelniku i gradskim vijećnicima koji su podržali ovaj iznimno važan projekt za sve Neptunaše koji su dosada djelovali u lošim uvjetima.

 

„Danas sa zadovoljstvom mogu reći da smo izašli iz zemlje, udarili smo prvu ploču. Vjerujem da će rok koji je planiran do kraja trećeg mjeseca biti i nešto kraći. Nama Neptunašima je važno da završimo do svetog Vlaha da ne bi izgubili sljedeću natjecateljsku sezonu, a to će se, vjerujem, dogoditi zahvaljujući radnicima i voditelju što rade lavovski posao“, rekao je Potrebica.

 

Uz ovu značajnu investiciju, uskoro će započeti i izgradnja prvog boćarskog doma Đuro Miletić, kao i cjelovita obnova dvorane u Gospinom polju te gradnja novog nogometnog terena koji će služiti za U12 natjecanja i terena za košarku i badminton.

 

Podsjetimo, ova gradska uprava u posljednjih sedam godina pokrenula je niz investicija u desetljećima zanemarenu sportsku infrastrukturu. Izgrađena je judo dvorana u Mokošici, nogometni teren u Gospinom polju, sportska dvorana OŠ Montovjerna, dvorana za borilačke sportove Gospinom polju, obnovljene su sportske dvorane u OŠ Lapad i OŠ Centar. Također, Grad Dubrovnik je značajnim sredstvima prije nekoliko godina sufinancirao izgradnju hangara Jedriličarskog kluba Orsan. 

 

lijevo
desno