Radovi na izgradnji dvosmjerne ceste Tamarić napreduju prema planu

Radovi na izgradnji dvosmjerne spojne ceste Tamarić u Novoj Mokošici koji su započeli prije devet mjeseci u punom su jeku, a gradilište je danas obišao i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima.

 

Cjelokupna investicija izvodi se sukladno utvrđenoj i ugovorenoj dinamici. U tijeku je najzahtjevniji dio projekta, odnosno gradnja mosnog prijelaza, izvodi se polaganje vodovodnih instalacija, a zatim slijede radovi na izgradnji prometnice i radovi na dijelu armiranobetonskih potpornih zidova. 

 

-“Radovi na još jednoj ključnoj infrastrukturnoj građevini dobro napreduju. Cesta Tamarić je iznimno važan projekt iz više aspekata. Prvi je rješavanje pitanja sigurne komunikacije ulicom Bartola Kašića, odnosno smanjenje prometnih zagušenja. Drugi aspekt je kvalitetnija komunikacija do Osnovne škole Mokošica. Osnovna škola do sada nije imala mogućnost direktne komunikacije autobusnom linijom, što će u budućnosti biti moguće. I konačno, to je nastavak realizacije drugih iznimno bitnih projekata za ovo područje, a to je dogradnja OŠ Mokošica, čime će i posljednja gradska škola u dvosmjenskom režimu nastave ući u režim izvođenja nastave u jednoj smjeni“, istaknuo je gradonačelnik Franković prilikom obilaska.

 

Nova prometnica, podsjetimo, spajat će OŠ Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, čime će se  uvelike unaprijediti prometna komunikacija Ulicom Bartola Kašića i povećati funkcionalnost cestovne mreže Nove Mokošice.

 

Rok dovršetka radova je studeni 2024., a ukupni iznos projekta je tri i pol milijuna eura s PDV-om i financira se u potpunosti iz Proračuna Grada. Od ukupne duljine zahvata koja iznosi 895 metara, 275 metara otpada na križanje na nerazvrstanoj cesti Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, dok je nova prometnica dužine 620 metara.

 

 

lijevo
desno