Održane četiri radionice robotike i programiranja bez ekrana u nastavku manifestacije "STEM ljeto u Zajednici tehničke kulture"

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura održali su 9. i 10. srpnja četiri radionice robotike i programiranja bez ekrana u nastavku manifestacije "STEM ljeto u Zajednici tehničke kulture", koja se za vrijeme ljetnih praznika održava u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik.

 

Na uvijek popularnim radionicama sudjelovalo je pedesetak polaznika, koji su programirali bez korištenja ekrana Cubetto robote, Blue-Botove i Bee-Botove. Koristeći tipke na robotima i slažući pločice na Cubetto kontrolnu ploču, usmjeravali su robote da se kreću prema željenim poljima. Kao dodatne izazove, voditelji radionica postavljali su im određene zadatke koje su oni izvršavali. Cilj je bio zadati naredbe da se robot kreće do određene točke izbjegavajući prepreke, što je učilo djecu logičkom razmišljanju i slaganju instrukcija.

lijevo
desno