Prvi dolazak broda World Traveller u Dubrovnik

Povodom prvog home porte uplovljavanja u luku Dubrovnik broda World Traveller kompanije Mystic Cruises, na prijemu su prisustvovale i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšć te pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić. U ovoj je prigodi zamjenica Tepšić zapovjedniku broda kap. Yevgeniju Lebedenku uručila primjerak prijevoda na engleski jezik Statuta Dubrovačke republike iz 1272. godine.

 

Održana je ujedno ceremonija razmjene plaketa između kapetana Lebedenka i predstavnika Lučke uprave Dubrovnik, voditelja Odjela za sigurnost, razvoj, održavanje lučke infrastrukture i zaštitu okoliša Daria Barbarića i predstavnika Turističke zajednice grada Dubrovnika Stijepa Domijana.

 

Brod World Traveller, izgrađen 2022. godine, odabrao je Dubrovnik kao luku ukrcaja/iskrcaja za početak svoga kružnog putovanja. Riječ je o brodu kapaciteta 104 putnika, sa 118 članova posade, specijaliziranom za ekskluzivna i luksuzna putovanja, a plovi pod portugalskom zastavom. Ovo će ljeto u Dubrovnik uploviti još dva puta u kolovozu.

lijevo
desno