Proglašeni najuspješniji dubrovački sportaši u 2019. godini.

Svečanost proglašenja najboljih dubrovačkih sportaša u 2019. godini održana je jučer u hotelu Valamar Lacroma. Nagrade najboljima u ime Grada Dubrovnika dodijelila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

Najuspješnijom sportašicom u 2019. godini proglašena je Petrunjela Pavić iz Judo kluba Dubrovnik, inače osvajačica bronce na Europskom juniorskom prvenstvu, dok je Loren Fatović igrač VK Jug osvajač bronce na Svjetskom prvenstvu proglašen najuspješnijim sportašom. Nagrada za najbolju ekipu dodijeljena je košarkašicama Raguse, a najboljim trenerom proglašen je Vjekoslav Kobešćak iz VK Jug.

 

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić čestitala je i zahvalila dobitnicima nagrada, njihovim trenerima, klubovima i obiteljima, te im zaželjela nastavak sjajnih rezultata i uspjeha u budućnosti.

 

-Ovom prilikom želim podsjetiti kako Grad Dubrovnik radi na brojnim aktivnostima vezanim za sport i razvoj sportske infrastrukture, te da Strategija sporta „ne leži u ladicama“. Grad Dubrovnik realizirao je niz projekata poput otvorenja hangara Jedriličarskog klubaOrsan, judo dvorane u Mokošici, nogometnog terena u Gospinom Polju te je na snazi i natkrivanje tribine kao i energetska obnova sportske dvorane te njezino unutrašnje uređenje. Kao jedan od projekata tu je i izgradnja dvorane na teniskim terenima u Lapadu – naglasila je zamjenica Tepšić.

 

Na svečanosti proglašenja najboljih sportaša 2019. godine potvrđena je i vijest o tome kako će Dubrovnik biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2025.godine. Izgradnjom nove multifunkiconalne dvorane za 5000 gledatelja, Dubrovnik će zasigurno postati nova svjetska sportska pozornica.

lijevo
desno