Predstavljen program Good Food Festivala 2024.

Program jedanaestog Good Food Festivala koji će se održati od 7. do 20. listopada predstavljen je na konferenciji za medije u Hotelu Kazbek. Konferenciji su nazočile zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, baštinu i turizam Julijana Antić Brautović, koja je najavila humanitarnu petnaestu Dubrovačku trpezu.

 

Ovaj tradicionalni gastronomski festival koji organizira Turistička zajednica grada Dubrovnika uz podršku brojnih partnera i sponzora, donosi bogat i raznolik program prepun jedinstvenih kulinarskih iskustava, radionica, večera i festivala.

 

Na konferenciji su govornici predstavili program ovogodišnjeg festivala, s posebnim naglaskom na ekskluzivne večere s poznatim chefovima, street food festivale, radionice i vinokušnje. Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miroslav Drašković, istaknuo je kako je festival od iznimne važnosti za promociju Dubrovnika kao gastronomske destinacije te je naglasio da ovogodišnji program cilja privući i domaće i strane posjetitelje.

 

Direktorica Hotela Kazbek Pave Miloglav najavila je večer posvećenu istarskoj kuhinji koja će se održati 10. listopada u Hotelu Kazbek. Tom prigodom, posebno kreirani meniji donijet će najbolje od istarskih specijaliteta u Dubrovnik, što će ljubiteljima hrane pružiti priliku kušati autentične delicije ovog dijela Hrvatske.

 

Predstavnica agencije Event Lab Ksenija Matić istaknula je događaj "Prirodna vina u prirodi", zakazan za 13. listopada na otoku Lokrumu. Posjetitelji će moći uživati u šetnji kroz maslinike i kušanju prirodnih vina u opuštenom piknik okruženju, što će naglasiti važnost povezivanja prirode i gastronomije.

 

Ana Cvjetković iz Udruge Deša najavila je niz edukativnih radionica, u sklopu kojih će posjetitelji imati priliku učiti od stručnjaka o pripremi autohtonih delicija, poput tjestenine od rogača, primorskih torti i drugih tradicionalnih jela.

 

Predstavnica tvrtke Medardo Mia Njavro Banić predstavila je prirodne proizvode koje proizvodi njihova tvrtka te je istaknula dane otvorenih vrata Medardovih pogona gdje će posjetitelji imati priliku obići proizvodne pogone, sudjelovati u prezentacijama i saznati više o procesu proizvodnje prirodnih kozmetičkih i prehrambenih proizvoda na bazi meda.

 

Jadranka Ničetić predstavila je "Divlju gozbu s Dinom Galvagnom", koja će se održati 9. listopada u Seoskom domaćinstvu Musladin, Ljubač. U okviru ovog događaja posjetitelji će zajedno s chefom Dinom Galvagnom istraživati autentične okuse prirode kroz radionicu sakupljanja divljih namirnica, uz završnu gozbu u opuštenoj atmosferi.

 

Uz sve navedeno, festival uključuje i ekskluzivnu večeru s Hrvojem Zirojevićem, vikend posvećen craft pivu u Dubrovačkoj pivovari te Tjedan restorana koji će se održati tijekom dva tjedna u čak 53 restorana diljem Dubrovnika, Župe i Konavala.

 

Good Food Festival 2024. završit će tradicionalnim humanitarnim događajem "Dubrovačka trpeza", koji će se održati 20. listopada na Stradunu, gdje će posjetitelji imati priliku kušati specijalitete dubrovačkih restorana. Sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe za Dom Maslina.

 

Festival obećava spoj vrhunske gastronomije, kulture i nezaboravne atmosfere, pružajući jedinstveno iskustvo koje slavi dubrovačku i hrvatsku kulinarsku tradiciju.

 

Više informacija o programu i ulaznicama dostupno je na službenim stranicama Turističke zajednice grada Dubrovnika: https://bit.ly/3NapqJ6  

 

lijevo
desno