Pokrenuta nabava za radove na izgradnji novog parkirališta u Mokošici s dodatnih 69 mjesta

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova na novom parkiralištu u Mokošici. Predviđena je izgradnja većeg parkirališta kapaciteta 63 parkirna mjesta poviše zgrada HRVI/Dubrovačke stanogradnje te manjeg parkirališta uz sjeverni rub ulice s dodatnih 6 parkirališnih mjesta. Postupak javne nabave otvoren je do 9. srpnja.

 

Lokacija zahvata je zemljano/šljunčana površina obrasla zelenilom smještena sa zapadne strane Ulice Između dolaca koja je djelomično u upotrebi kao parkiralište.

 

Parkiralište će sa svih strana biti omeđeno armirano-betonskim zidovima visine do 2.50 metra. Naime, zbog same konfiguracije postojećeg terena kao i zbog sto veće iskoristivosti planirane lokacije uz rubove parkirališta izvodi se armirano betonski zid s čeličnom ogradom. Uz prilazni dio planiran je pješački nogostup minimalne širine 1.60 metara, odvojen od parkirališne površine betonskim rubnjakom. Također, po rubovima parkirališta sklopu hortikulturnog uređenja predviđa se ozelenjivanje postojećih zemljanih i šljunčanih površina. Izgradit će se i priključak na javno-prometnu površinu u Ulici Između dolaca koji je projektiran kao klasično „T“ križanje.

 

Izgradnja parkirališta u Ulici Između dolaca nastavak je ulaganja Grada Dubrovnika u rješavanje prometa u mirovanju na području Nove Mokošice gdje je u mandatu ove uprave, podsjetimo, ukupno izgrađeno preko 200 novih parkirališnih mjesta.

lijevo
desno