Počeli radovi na izgradnji Centra za starije osobe Dubrovnik, gradonačelnik obišao gradilište ispod Opće bolnice

Započelo je izvođenje radova na izgradnji Centra za starije osobe Dubrovnik - Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice, a gradilište na kojem se izvode radovi iskopa terena i izrade građevinske jame danas je obišao i gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima te se tamo susreo s predstavnicima izvođača radova i nadzora.

 

Dom će raspolagati s 205 smještanih kapaciteta, od čega 125 kreveta za korisnike koji su potpuno funkcionalno ovisni o pomoći drugih osoba. Osiguran je i dnevni boravak za 75 korisnika koji će imati potrebu za dnevnim boravkom u okviru Centra, a pružat će se i izvaninstitucionalna usluga za 410 korisnika koji žive u svom domu. Ključni je to kapitalni projekt u društvenoj infrastrukturi čijom će se izgradnjom dubrovačkim umirovljenicima pružiti standard koji im je godinama nedostajao.

 

Gradonačelnik Mato Franković podsjetio je kako će budući Centar za starije osobe ispod Opće bolnice biti najveći takav objekt u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. –„Centar će po završetku u potpunosti odgovoriti potrebama koje Grad Dubrovnik i okolica imaju u području pružanja adekvatne skrbi za osobe treće životne dobi, a bit će uređen prema svim suvremenim standardima“, rekao je.

 

Sveukupna investicija izgradnje Centra s opremanjem iznosi 21.113.808,20 eura (uključujući PDV). Financirat će se iz tri izvora - bespovratnim sredstvima iz Mehanizma za oporavak i otpornost u iznosu od 6.138.429,89 eura, kreditnim zaduženjem u iznosu od 5.876.000,00 eura, što je potvrdilo Gradsko vijeće dok će se preostalih 9.100.000,00 eura osigurati iz vlastitih proračunskih sredstava Grada. Radove će izvesti tvrtka Texo Molior dok je za stručni nadzor i koordinaciju zadužena odabrana tvrtka Apsida Inženjering.

 

Radovi su kao radovi od posebne važnosti za Grad Dubrovnik izuzeti od zabrane radova u sezoni. Predviđeno trajanje je 18 mjeseci, s tim da je već ranije obavljeno čišćenje terena koje je uključivalo rušenje preko 30 godina stare, oronule i nikad dovršene građevine, što je bio preduvjet za izgradnju novog, suvremenog objekta.

lijevo
desno