Počeli radovi na izgradnji Boćarskog doma „Đuro Miletić“ u Gospinom polju

Počelo je izvođenje radova na izgradnji Boćarskog doma Đuro Miletić u Gospinom polju, jedne od više investicija u sportsku infrastrukturu koje se paralelno izvode, a uključuju rekonstrukciju i dogradnju klupskih prostorija VK Neptun i uređenje sklopa vanjskih igrališta uz Sportsku dvoranu.

 

Na gradilištu se izvode pripremni radovi poput čišćenja terena i strojnog iskopa tla, a uslijedit će ugradnja tamponskog sloja na temeljno tlo, zbijanje istog sloja i ugradnja asfaltne podloge za boćarske staze. 

 

Izgradnja prvog boćarskog doma označava ostvarenje sna generacija zaljubljenika u ovaj sport, i to u godini u kojoj Dubrovački boćarski savez slavi pedeset godina postojanja. -„Realizacijom ovog projekta klubovi će moći sudjelovati u svim natjecanjima i natjecateljskim sustavima boćarskog sporta u Republici Hrvatskoj, a pred nama je i izgradnja boćarske dvorane u Komolcu“, rekao je gradonačelnik Mato Franković pri potpisu ugovora s izvođačem radova, tvrtkom Texo gradnja.

 

Podsjetimo, projektom se planira uređenje boćališta unutar montažne dvorane koja će biti podijeljena na dva dijela – prostor za igru, koji obuhvaća četiri terena, spremište, tribine za gledatelje te prostor za igrače i suce i prostor za druženje u kojem će biti smještena kuhinja, spremište, WC te ulaz za igrače i suce. Svlačionice i sanitarije za igrače nalazit će se u montažnim kontejnerima pored dvorane. Vrijednost radova ugovorenog trajanja četiri mjeseca je 460.211,61 eura s PDV-om.

 

Odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, novi boćarski dom nosit će ime Đura Miletića, prerano preminulog Dubrovčanina, djelatnika Linđa i boćara, po kojem se zove i Međunarodni boćarski turnir.

lijevo
desno