Otkazi ugovora o zakupu javnih površina za objekte Fontana i Karaka

Nastavlja se stroga kontrola korištenja javnih površina gospodarskih subjekata na prostoru unutar zidina pa su tako iskazana dva otkaza ugovora o zakupu javnih površina na razdoblje od sedam dana i koji se odnose na ugostiteljske objekte.

 

Otkazi ugovora izjavljeni su društvu FONTANA d.o.o. (ugostiteljski objekt „FONTANA“ u ulici Između polača) i društvu KARIKA d.o.o. (ugostiteljski objekt „KARAKA“ u ulici Između polača).

Grad Dubrovnik je prilikom mjerenja razine buke ispred ugostiteljskog objekta „FONTANA“ i ugostiteljskog objekta „KARAKA“ u ulici Između Polača, u Dubrovniku, od strane ovlaštenog mjeritelja, utvrdio da je prekoračena razina dozvoljene buke od strane zakupnika javne površine, te su tako počinjeni prekršaji iz Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika, Odluke o zakupu javnih površina Grada Dubrovnika i Prekršajnog zakona.


Zakupci su dužni prestati se koristiti javnim površinama koje su predmet ugovora o zakupu i ukloniti sve stolove i stolice s javne površine. Ponovno zaključenje ugovora mogu zatražiti nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od sedam dana.

 

Komunalno redarstvo nastavit će provoditi pojačan nadzor korištenja javnih površina i pridržavanja zakupaca ugovora o zakupu javne površine kao i nadzor dopuštenih razina buke.