ODABRALI GRAĐANI Geotehnički istražni radovi za garažu Naš dom u Mokošici u sklopu participativnog budžetiranja

Participativno budžetiranje

Grad Dubrovnik nastavlja provedbu projekata uvrštenih u ovogodišnji gradski proračun na prijedlog građana, a građani kotara Mokošica su tijekom prošle godine, u procesu glasovanja, odabrali izradu projektno-tehničke dokumentacije za garažu – Naš dom.

 

Nakon izrade geodetskog snimka, a u sklopu izrade projektnog rješenja buduće garaže, u razdoblju od ponedjeljka, 8. srpnja do petka, 12. srpnja izvodit će se istražni radovi odnosno geotehnička istražna bušenja i to na kat. čest. 63, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032 i 948/1 k.o. Obuljeno u Novoj Mokošici.

 

Ukupno su predviđene četiri bušotine i to dvije na poziciji postojećeg igrališta na kojem će biti zatvoren ili ograničen pristup tijekom radova. Mole se građani za razumijevanje i strpljenje u navedenom periodu provedbe geotehničkih istražnih radova.

 

Podsjetimo, dok traje realizacija projekata građana odabranih kroz prošlogodišnji proces s izvedbom u 2024. godini, završen je i proces glasovanja u sklopu ovogodišnjeg postupka. Građani Dubrovnika odabrali su najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu uz napomenu da je za mjesni odbor Lopud glasovanje produljeno do 14. srpnja 2024. godine. Svi stanovnici koji još nisu iskoristili svoje pravo glasa, pozivaju se da to učine do navedenog datuma. Pojedinačne vrijednosti projekata koji će se realizirati iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru.

 

Participativno budžetiranje provodi se u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA, a označava proces u kojem građani imaju izravan utjecaj na odlučivanje o trošenju dijela javnih sredstava dodijeljenih gradskim kotarima i mjesnim odborima.