Od danas novi pješački prijelaz kod OŠ Montovjerna za veću sigurnost pješaka pred početak nove školske godine

 

Zbog sigurnijeg odvijanja prometa svih pješaka, a poglavito djece pred početak nove školske godine, u Ulici Marka Marojice napravljen je novi pješački prijelaz. Radovi su izvedeni kroz redovno održavanje nerazvrstanih cesta, a izveo ih je ugovorni izvođač Atis d.o.o  

 

Pješački prijelazi ograničavaju brzinu kretanja vozila na dionici i tako utječu na veću sigurnost sudionika u prometu. 

Podsjetimo, nedavno je na inicijativu GK Montovjerna, uređena i staza uz OŠ Montovjerna kako bi se učenicima Osnovne škole Montovjerna omogućio što sigurniji prolazak kroz spomenutu ulicu.

 

Napomenimo kako je Ulica Marka Marojice dvotračna, ali ima nogostup samo s jedne strane i to sa suprotne strane od same škole. Nakon izvedenih radova, pješački prolaz do škole sada je moguć i preko parcele Studentskog doma do škole tako što je napravljen otvor u ogradnom zidu i postavljena vrata te dvokrako stubište s pješačkom stazom uz zapadni rub školske parcele.

 

U tijeku je i iscrtavanje drugih pješačkih prijelaza ispred i u blizini dubrovačkih osnovnih škola, a sve kako bi vozače pozvali na dodatan oprez s obzirom na početak nove školske godine. 

lijevo
desno