Njemački javni servis ZDF istaknuo Dubrovnik kao grad primjer koji uspješno provodi održivi turizam zahvaljujući brojnim alatima koje je implementirao

U svojoj objavi, ZDF ističe Dubrovnik predvodnikom takvog koncepta, a prakse i aktivnosti koje Grad kontinuirano provodi, a uz to navodi - kako su to prepoznali i lokalni stanovnici s kojima su također razgovarali istaknuvši kako se vidi pomak na bolje.
 
U razgovoru s gradonačelnikom Matom Frankovićem stavljen je naglasak na to kako ključ uspješnog upravljanja turizmom nije u zabranama i naplatama nego upravo u odgovornom upravljanju i disperziji ponude istaknuvši kako je to jedini ispravan put ka povećanju kvalitete života, potpunijem doživljaju destinacije za posjetitelje i zaštititi bogate kulturne baštine.
 
U članku je istaknuta odluka kojom je ograničen broj uplovljavanja kruzera na tri dnevno kao i njihov boravak od minimalno 8 sati kako bi posjetitelji vidjeli i druge lokacije osim gradskih zidina. ZDF je također naveo i demografsku mjeru kojom Grad naseljava obitelji s više djece u gradske stanove unutar zidina.
 
Više na linku:
 
https://www.zdf.de/nachrichten/politik/ausland/dubrovnik-kroatien-tourismus-100.html