Nastavljen bogat program ljetnih aktivnosti u Centru za djecu, mlade i obitelj

Centar za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik, u suradnji s udrugama članicama Centra i mnogobrojnim partnerima, od početka srpnja organizira brojne i raznovrsne ljetne aktivnosti. Tijekom radnog tjedna svakodnevno se provode kreativni i edukativni programi. Mjesto održavanja većine provedenih aktivnosti bilo je u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik u Luci Gruž, a neke od aktivnosti održane su i u prostoru TUP-a.

 

12. srpnja započele su radionice iz ciklusa posvećenog radiju pod vodstvom mentora Audiovizualnog centra Dubrovnik. Ciklus radionica se nastavio 15. i 16. srpnja pod vodstvom Žarka Dragojevića. Polaznici su učili kako nastaje radijski sadržaj i što je sve potrebno da bi zvuk došao do slušateljstva, a program se odvijao uz podršku studentskog UNIDU radija. Na jednom od susreta polaznici su imali iskustva i davanja televizijskih izjava, kada ih je posjetila ekipa županijske Libertas TV. Ciklus radionica se nastavlja već u ponedjeljak, 22. srpnja u 11 sati, a u isto vrijeme će se održati u četvrtak, 25. srpnja.

 

16. srpnja udruga Et Ješua organizirala je likovnu radionicu s temom "Igra ribice" uz sudjelovanje djece i mladih s poteškoćama u razvoju te korisnika Centra za rehabilitaciju Josipovac. Mnoštvo crteža, kreativnih uradaka i osmijeha je razveselilo sve prisutne, a akademska slikarica Ivana Jovanović-Trostmann je na polaznike prenjela znanje i dobru energiju kako bi se nastavili baviti umjetnošću i izražavali kroz nju.

 

“STEM ljeto u ZTK” nastavilo se uz vrijedne ruke kroz radionicu naziva "Mali inženjeri" za učenike od 3. do 8. razreda osnovnih škola. Mentori radionica su Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Ljetna školica crtanja i slikanja u Art studiju Kantunić održala se u dvorištu TUP-a 17., 18. i 19. srpnja u jutarnjim terminima s mnoštvom talentiranih polaznika. Kroz zanimljive vježbe i zadatke s voditeljicama prošli su razne crtačke i slikarske tehnike. Dvadesetak polaznika je prvo skiciralo motive popularnih likova iz knjiga i filmova, a potom su ih oživjeli na papiru mnoštvom preciznih poteza kista, kreda i živih boja.

 

19. srpnja od 19 sati će se održati druga u nizu pripovijedaonica bajki, a omiljena lutkarsko - kazališna družina Aster će uz najljepše priče razveseliti najmlađe i igraonicom.

lijevo
desno