NAKON OBILASKA Grad Dubrovnik već krenuo s uređenjem kupališta u Uvali Lapad

Nakon konzultacija s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske i najava o preuzimanju upravljanja nad koncesijskim područjem u Uvali Sumartin, područje lapadske plaže u ponedjeljak ujutro obišao je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji zamjenice Jelke Tepšić, predstavnika gradske uprave, komunalnih društava i službi. Cilj obilaska bio je definirati zaduženja i uspostaviti plan rada kako bi se plaža u Uvali Lapad očistila i uredila te, što je najvažnije, uspostavilo redovno održavanje prostora.

 

Ugovorni izvođač radova na održavanju ponorskog dobra na području grada Dubrovnika, tvrtka Platanus, već je danas krenula s prvim radovima košnje i uklanjanja oštećenih i propalih dijelova drvenih podnih konstrukcija koje predstavljaju ugrozu za sigurnost posjetitelja plaže. U suradnji s JVP Dubrovački vatrogasci pristupit će se saniranju, odnosno ispumpavanju dijela prostora na platou koji su pod vodom, dok će djelatnici Čistoće i Vrtlara područje očistiti područje od korova i zaostalog otpada. Čistoća je već prethodno postavila velike kontejnere za otpad.

 

Gradonačelnik Mato Franković izrazio je nadu u skoro donošenje pravorijeka koji bi davatelju koncesije - Dubrovačko-neretvanskoj županiji omogućio uspostavljanje trajnog rješenja na zadovoljstvo svih strana, a najviše građana Dubrovnika. –„Sukladno novom Zakonu o pomorskom dobru, Grad Dubrovnik može privremeno preuzeti prostor koji je pod upravljanjem jedinice regionalne samouprave. Mi preuzimamo odgovornost i sve naše službe su tu“, istaknuo je nakon obilaska prostora gradonačelnik Mato Franković. –„Bit će potrebno nekoliko dana kako bi uredili zapušteni prostor koji trenutno ne predstavlja sliku Dubrovnika kao grada šampiona turizma, a nakon toga uvodimo redovno održavanje s Čistoćom Dubrovnik“, rekao je.

 

Izrazio je nadu u skoro donošenje pravorijeka koji bi davatelju koncesije, odnosno Dubrovačko-neretvanskoj županiji omogućio uspostavljanje trajnog rješenja na zadovoljstvo svih strana, a najviše građana Dubrovnika.

 

Podsjetimo, riječ je o privremenom rješenju, jer Grad Dubrovnik na području po koncesijom koju izdaje Dubrovačko-neretvanska županija ne može poduzimati bilo kakve veće zahvate osim održavanja prostora čistim i urednim, kako bi se građanima i posjetiteljima osigurao reprezentativan prostor u zadanim okolnostima.

lijevo
desno