Ljeto u Centru za djecu, mlade i obitelj bogatije za 31 aktivnost tijekom kolovoza

Kvaliteta života

Ljeto u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik nastavilo se s ukupno 31 aktivnosti na kojima su mnogobrojni polaznici raznih dobnih skupina sudjelovali besplatno. Lokacije održavanja i ovog mjeseca bile su Centar za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik u Luci Gruž te TUP.

 

Audiovizualni centar Dubrovnik je okupio članove udruge i raznovrsne suradnike iz polja psihologije, pedagogije, književnosti, grafičkog dizajna i likovne umjetnosti. Radionice su održane na temu senzorne integracije, dizajna za najmlađe i izrade slikovnica, a gostovao je i ilustrator Igor Jurilj/Yellow Yuri koji je predstavio svoj rad na slikovnicama "Baby Lasagna i mačak Stipe" te "Luka Sorkočević" u izdanju Dubrovačkih ljetnih igara i Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku.

 

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije kontinuirano je provodila bogat program STEM ljeto u ZTK, a teme radionica su bili "Autići na lastiku", "Male inženjerke", "WeDo 2.0 Robotika", "Struja za mlade", "Logički graditelj" i "3D modeliranje i printanje". Održan je i treći Ljetni robotički kamp za cure koji se djelomično održao u prostorima ZTK u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik u Luci Gruž.

 

Članovi Društva Naša djeca Dubrovnik su organizirali Kviz za mlade, Mozgalice i logičke zadatke te potaknuli djecu na izradu kućica za ptice. Mentorice Art studija Kantunić su početkom kolovoza organizirale višedevne likovne radionice kroz Ljetnu školicu crtanja i slikanja, Aster Dubrovnik su na svojim pripovijedaonicama i igraonicama nastavili okupljati mnoštvo najmlađih kreativaca koji su uživali uz teme "Papirnati zeko" i "Ptica rugalica". Humanitarna udruga Et Ješua organizirala je predavanje na temu "Putevima Sv. Jakova", a hodočašće su iz prve ruke opisali Jozo Serdarević i Zrinka Capor.

 

Mladići i djevojke iz bendova Rock Palace i Ledena Kava svakodnevno imaju probe u prostorima udruge Podroom TUP, a u sklopu trodnevnog programa Međunarodnog dana mladih su održali otvorene probe bandova za sve zainteresirane posjetitelje. Kroz tri dana proslave, uz sve navedene udruge, sa svojim su aktivnostima sudjelovali Maritimo Recycling i Bonsai.

lijevo
desno