LEGO igraonicama i radionicama započela manifestacija "STEM ljeto u Zajednici tehničke kulture"

S ciljem osmišljavanja zanimljivih programa za djecu i mlade za vrijeme ljetnih praznika, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko neretvanske županije organizirale su 26. i 27. lipnja četiri LEGO igraonice i četiri LEGO radionice "Obnovljivi izvori energije", čime je započela manifestacija "STEM ljeto u Zajednici tehničke kulture".

 

Na LEGO igraonicama najmlađi su sastavljali razne modele od kockica prema svojim idejama, a dio njih je sastavljao LEGO modele pomoću pripremljenih nacrta.

 

Stariji polaznici, učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole, sudjelovali su na LEGO radionicama “Obnovljivi izvori energije”. Na radionicama su polaznici razvijali vještine praćenja tehničkog nacrta, osnove električnog strujnog kruga, praktičnu primjenu vjetrogeneratora, solarne ploče te punjenje akumulatora i baterija mehaničkim putem. 

 

Manifestacija "STEM ljeto u Zajednici tehničke kulture" održava se u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik.

 

 

lijevo
desno