Kreće realizacija Mreže zelene infrastrukture; objavljena javna nabava za izvođenje radova na cjelovitoj obnovi parkova Pile i Platana, slijedi nabava za park Gradac

Objavom javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji i sveobuhvatnom uređenju parka Pile i parka Platana na Brsaljama Grad Dubrovnik započinje realizaciju projekta Mreža zelene infrastrukture, koji će se financirati putem ITU mehanizma. Uz navedene parkove, projekt uključuje još i park Gradac za koji je javna nabava u priremi te se raspisivanje natječaja očekuje u narednim danima. 

 

Svrha projekta, koji će se financirati bespovratnim sredstvima u iznosu od 5.558.382,00 eura, je uređenje parka Gradac sa šetalištem i širim krajobraznim pojasom, uređenje platoa parka Pile i okoliša kojim će se, uz zelenu oazu pod gradskim zidinama, osigurati interaktivni prostor (ljetna pozornica) za održavanje koncerata i priredbi te uređenje parka Platana s otvorenim prostorom za druženje i odmor.

 

Integriranim projektom zelene infrastrukture pridonosi se razvoju Urbanog područja Dubrovnik kao zelenog područja, osobito u kontekstu ublažavanja klimatskih promjena, kao i razvoju kvalitetnog prostora za život i zdravlje građana, održivosti okoliša i njegovu estetiku te unaprjeđenju općih društvenih i kulturnih sadržaja i usluga.

 

Rok za dostavu ponuda za izvođenje radova je petak, 13. rujna.

 

Podsjetimo, Gradu Dubrovniku je zajedno s općinama koje čine urbano područje kroz Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u financijskom razdoblju 2021. – 2027. na raspolaganju 22 milijuna eura. Uz ulaganja u zelenu infrastrukturu i nabavu električnih vozila javnog gradskog prijevoza, jedna od ključnih investicija koja će se financirati je Park ‘n' Ride sustav na području Pobrežja, čime će se prometno rasteretiti uže gradsko područje.