JAVNO SAVJETOVANJE - Program potpora u poljoprivredi i ruralnom prostoru na području Grada Dubrovnika za 2024. – 2028. godinu

Otvorena savjetovanja s javnošću

Program potpora u poljoprivredi i ruralnom prostoru na području Grada Dubrovnika za 2024.-2028. godinu donosi se radi daljnjeg razvoja poljoprivrede, zaštite vrijednosti ruralnog prostora  kao i jačanja poljoprivredne proizvodnje koju obavljaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva, obrti i subjekti malog gospodarstva.

 

Između ostalih opći ciljevi koji se neposredno i posredno nastoje postići ovim Programom su restrukturiranje i modernizacija poljoprivrednih gospodarstava  u ruralnim područjima kroz bolje korištenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novih tehnologija, poticanje prerade proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje i dobivanje  proizvoda s dodatnom vrijednošću, zaštita autohtonih i izvornih poljoprivrednih proizvoda u svrhu njihove kvalitetne   pripreme te poticanje sudjelovanja na sajmovima i manifestacijama u svrhu promocije i plasmana istih na tržište, kao i motivacija i povećanje interesa, a posebno mladih za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom.

 

Korisnici potpora po ovom Programu su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja imaju sjedište/prebivalište i koja poljoprivrednu proizvodnju i/ili preradu poljoprivrednih proizvoda obavljaju na području Grada Dubrovnika te nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu Dubrovniku.

 

Financijska sredstva dodjeljuju se za razdoblje od 2024. – 2028. godine (zasebno za svaku godinu) i to kao bespovratna sredstva za provedbu sufinanciranja 8 mjera Programa putem javnih poziva i to sve do iskorištenja sredstava osiguranih za proračunsku godinu, a sukladno uvjetima i kriterijima utvrđenim Programom. Potpore će se doznačiti  po načelu da se Prijavitelj za svaku godinu provođenja Programa može natjecati samo za jednu od ponuđenih mjera.  

 

Stoga želimo javnost upoznati s prijedlogom ovog Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom prostoru Grada Dubrovnika,  te pribaviti mišljenja, primjedbe i prijedloge zainteresirane javnosti kako bi predloženo, ukoliko je zakonito i stručno utemeljeno, bilo prihvaćeno od strane donositelja Programa.

Ovo savjetovanje ostaje otvoreno od 31. svibnja 2024. do 30. lipnja  2024. godine,  do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na predmetni tekst Programa  na e-mail adresu: poljoprivreda@dubrovnik.hr s naznakom „Javno savjetovanje-Prijedlog Pograma  potpore u poljoprivredi i ruralnom prostoru na području Grada Dubrovnika za 2024. – 2028. godinu ”.

 

Nakon toga više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.