JAVNO SAVJETOVANJE - Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima i organizacijskim oblicima obavljanja komunalnih djelatnosti

Otvorena savjetovanja s javnošću

Na temelju članak 39. stavka 4.  Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama nakon provedenog javnog savjetovanja, predstavničko tijelo  jedinice lokalne samouprave donosi Plan upravljanja pomorskim dobro uz prethodnu suglasnost upravnog tijela nadležnog za prostorno planiranje i gradnju.

 

Sadržaj Plana upravljanja pomorskim dobrom uređen je Pravilnikom o sadržaju plana upravljanja pomorskim dobrom.

 

Na temelju spomenutih odredbi Zakona, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika je na svojoj 30. sjednici održanoj dana 19. ožujka 2024. godine donijelo Plan upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Dubrovnika za razdoblje 2024.- 2028. godine.

 

Planom za razdoblje 2024. - 2028. godine u članku 7. definirane su aktivnosti i radovi na održavanju pomorskog dobra tj. obale, mora i podmorja, te su osigurana u proračunu potrebna sredstva za ostvarenje tog dijela Plana.

 

Grad Dubrovnik je prilikom izvođenja radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale u nogostup prometnice postavio elektroničku komunikacijsku infrastrukturu (EKI) koja predstavlja vlasništvo Grada Dubrovnika i koja je evidentirana geodetskim elaboratom izvedenog stanja infrastrukture EKI, ovjerenog od strane Područnog ureda za katastar Dubrovnik.

 

U cilju boljeg i cjelovitijeg upravljana EKI ovu djelatnost Grad Dubrovnik je definirao kao drugu komunalnu djelatnost, a obavljanje ove djelatnosti povjerit će posebnom odlukom društvu Sanitat Dubrovnik d.o.o. iz Dubrovnika.

 

Ovo savjetovanje je otvoreno od 14. lipnja  do 13. srpnja 2024. godine, a do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na predloženi tekst Odluke na obrascu za sudjelovanje u javnom savjetovanju, na mail adresu komunalno@dubrovnik.hr s naznakom: „javno savjetovanje – Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o  komunalnim djelatnostima i organizacijskim oblicima obavljanja komunalnih djelatnosti“. Nakon isteka roka neće biti moguće ispunjavati obrazac za sudjelovanje u javnom savjetovanu. Svi prijedlozi, komentari i mišljenja bit će razmotreni, a po završetku savjetovanja objavit će Izvješće o provedenom javnom savjetovanju.