VRIJEDNA INVESTICIJA GRADA DUBROVNIKA I DOMOUPRAVE: Gradonačelnik obišao obnovljeni Opskrbni centar u Novoj Mokošici koji je zasjao u novom ruhu nakon 40 godina


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivane Brnin, pročelnice Upravog odjela za komunalne djelatnosti, promet, more i mjesnu samoupravu Matilde Krile- Prkoča, pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijete Hladilo i direktora Domouprave Dubrovnik d.d. Pera Milkovića te predstavnika izvođača radova obišao je danas obnovljeni Opskrbni centar u Novoj Mokošici čija je vrijednost radova bila vrijedna 573.662,55 eura. 

 

Naime, Grad Dubrovnik, u suradnji s Domoupravom Dubrovnik, pristupio je investiciji obnove Opskrbnog centra u svrhu poboljšanja zajedničkih dijelova zgrada i uređenja površina javne namjene s naglaskom na sigurnost građana i korisnika. 


Suvlasnici objekta Opskrbni centar osigurali su sredstva za sanaciju zajedničkih dijelova objekta u iznosu od 73.999,39 eura, dok Grad Dubrovnik iz proračuna osigurava 499.663,16 eura za uređenje površina javne namjene.

 

Gradonačelnik Mato Franković izrazio je zadovoljstvo obnovom Opskrbnog centra kao središta Mokošice. - Ovaj prostor je bio potpuno zapušten i devastiran i zato smo se odlučili na kompletnu sanaciju. U konačnici, prostor je dobio novu fasadu i kamenu podlogu, postavljene su i nove ograde a na nama je da u okviru redovnog komunalnog održavanja javnih prostora, i ovaj prostor nastavimo održavati. Nadam se da će ovo mjesto biti mjesto okupljanja stanovnika Mokošice i u budućnosti! - poručio je gradonačelnik Franković.

 

Nadodajmo kako je kroz čitavo vrijeme izvođenja radova sanacije, Opskrbni centar bio otvoren za sve građane a ovom obnovom - mnogima omiljeno mjesto u Mokošici dobilo je sasvim novu vizuru koja se čekala preko četiri desetljeća. 

 

 

lijevo
desno