Gradonačelnik primio kinesku delegaciju

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima primio je danas kinesku delegaciju predvođenu predsjednikom Kineskog narodnog udruženja za prijateljstvo sa stranim zemljama (The Chinese People's Association for Friendship with Foreign Countries, CPAFFC) Yangom Wanmingom i veleposlanikom Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Qi Qianjinom.

 

Prijateljske veze između Republike Hrvatske i NR Kine su duge i postojane, istaknuo je gradonačelnik Franković izdvojivši uspješnu suradnju s kineskim gradom prijateljem Sanyom s kojim Grad Dubrovnik protokol o suradnji potpisao još 2013. godine. Podsjetio je kako je u jeku korona krize iz Sanye, ali i grada Yangzhoua, u Dubrovnik dopremljeno ukupno 14.000 zaštitnih maski.

 

Osvrnuo se i na susret inicijative „Kina + 16“ koji je održan 2019. godine, kada je Dubrovnik ugostio i tadašnjeg kineskog premijera, ali i na veliki broj kineskih turista koji tradicionalno naš grad posjećuju u razdobljima izvan glavne turističke sezone, čak i u zimskim mjesecima te je kazao kako je Grad Dubrovnik zainteresiran za produbljivanje suradnje i s drugim kineskim gradovima.

 

Gradonačelnik Franković i predsjednik CPAFFC-a Wanming razgovarali su o jačanju suradnje između dvije prijateljske zemlje u područjima gospodarstva, kulture, turizma i obrazovanja s naglascima na međuljudskoj razmjeni, posebno mladih.

 

Prijemu su nazočili pročelnica upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnica za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović te predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Katarina Doršner.

 

 

lijevo
desno