Gradonačelnik obišao građevinske radove na budućoj knjižnici u TUP-u

Povodom početka radova, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji zamjenice Jelke Tepšić i suradnika obišao je danas gradilište buduće dubrovačke gradske knjižnice u TUP-u. Ovaj projekt vrijedan preko 1,5 milijun eura transformirat će dio postojećeg industrijskog kompleksa u gradskom vlasništvu u omiljeno mjesto brojnih zaljubljenika u literaturu.

 

Izgradnja nove gradske knjižnice trebala bi biti gotova do kraja 2024. godine. Riječ je o 700 četvornih metara prostora kao i pripadajućem okolišu u kompleksu TUP-a. Nositelj ovog projekta su Dubrovačke knjižnice, a u preuređene prostore preselit će gruški ogranak Dubrovačkih knjižnica dok će u suterenu bit depo Znanstvene knjižnice za građu koji je trenutno smješten u ljetnikovcu Skočibuha.

 

Da će Dubrovnik imati jednu od najmodernijih knjižnica u Hrvatskoj utvrdio je gradonačelnik Mato Franković. –„Uistinu značajna investicija u potpunosti financirana sredstvima gradskog proračuna i u skladu s našom misijom rekonstrukcije bivšeg industrijskog kompleksa u Gružu u novi kulturni i kreativni te društveni centar“, rekao je gradonačelnik Franković naglasivši da za opremanje nove knjižnice Grad Dubrovnik planira angažirati dostupna bespovratna sredstva.

 

Uz različite aspekte knjižničarske djelatnosti, u novom objektu planirano i održavanje predavanja, tribina, različitih kulturnih programa, ali i onih iz područja znanosti, tehnologije, ekologije i drugih. Ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Lucija Bjelokosić rekla je kako Ogranak Gruž trenutno radi u jednoj smjeni što se otvaranjem nove knjižnice u TUP-u planira promijeniti. Dodala je kako će se knjižnica opremiti i računalom za slijepe i slabovidne osobe, a između ostalog, raspolagat će čitaonicom, dječjim odjelom, prostorima za individualni i grupni rad te već spomenutim depoom Znanstvene knjižnice.

 

Radove izvode tvrtke MEDIUS d.o.o. i Posta d.o.o.. Rok završetka je šest mjeseci od dana uvođenja u posao, nakon čega će uslijediti uređenje i opremanje prostora. Ugovor za izvođenje građevinskih radova, podsjetimo, vrijedan je 1.584.055,25 milijuna eura s PDV-om.

 

 

lijevo
desno