Gradonačelnik Franković: Samo najobičniji jadnici koriste djecu za političku borbu

Ovako nešto za mene je nedopustivo u političkom životu, rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na izvanrednoj konferenciji za novinare na kojoj je prozvao protukandidata Andra Vlahušića da je manipulacijama i korištenjem malodobne djece u političke svrhe pokušao nanijeti političku štetu tri dana prije izbora.

 

Gradonačelnik je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare kako bi razjasnio pozadinu priče koja je danas uznemirila dubrovačku javnost, a radi se o neistinitim navodima kako je dijete iz Dubrovačkih vrtića ispisano zbog duga roditelja prema Vrtiću. Naime, Miho Obradović, bivši gradski vijećnik i HNS-ov kandidat na listi koju nosi Vlahušić, na društvenim je mrežama objavio dokument kojim navodno dokazuje ispisivanje djeteta iz Dječjih vrtića Dubrovnik i to radi duga od 431 kune, što je izazvao jaku reakciju u dubrovačkoj javnosti. Međutim, nakon što je ravnateljica Vrtića Boja Milan Mustać izvijestila gradonačelnika o svim okolnostima slučaja, na konferenciji za novinare gradonačelnik Franković građanima je iznio činjenice.

 

''Nakon što me ravnateljica izvijestila o čemu je riječ, ostao sam osupnut. Ne prezanje od ničega i korištenje djece u svrhu predizborne kampanje nisam mogao očekivati. Gospođa Ljeka Tikvica se na ispisanu šprancu Vrtića kojom je obavještavaju o postojanju višemjesečnog duga nije nikada javila već je mjesec dana kasnije tražila potvrdu o ispisu. Na njezin zahtjev, 16. travnja Vrtići dostavljaju navedenu ispisnicu. Ista ta gospođa je kandidat na listi HNS-a 14. mjestu. Danas Facebook mreže gore zbog 'bešćutnog Mata Frankovića koji je ispisao djecu iz vrtića'. I što sada? Ovo je političko dno dna ljudi koji koriste djecu i obitelj za političku borbu'', zaključio je gradonačelnik Franković.

 

Inače, Dječji vrtići Dubrovnik, unatoč ukupnom dugovanju roditelja koje trenutačno iznosi 474.000,00 kuna, nikada niti jedno dijete nisu ispisali iz vrtića.

lijevo
desno