Gradonačelnik Franković otvorio obnovljenu ribarnicu na Peskariji

Nakon šest godina otvorena je obnovljena ribarnica na Peskariji u Gradu, a svečanosti su nazočili dubrovački gradonačelnik Mato Franković i direktor Sanitata Tomislav Tabak.

- Iznimna mi je čast danas prisustvovati vraćanju još jednog elementa života u gradu, u sami Grad. Prije šest godina netko je ugasio svijetlo, zatvorio vrata i rekao adio Peskariji. Danas se možda činilo nemogućim postići minimalno tehničke uvjete i možda se razmišljalo da nije bitno. No, bitno je, jer upravo ova Peskarija označava identitet grada – poručio je gradonačelnik Franković, dodajući kako je jednako važno i što je u povijesnu gradsku jezgru vraćena cvjećarnica te se održao kamenotesarski obrt.

 

- Bitno je da tradicijski obrti budu u Gradu, da žive u Gradu i da žive sa svojim Gradom. U konačnici ako sve urbane elemente izgubimo, onda ćemo izgubiti i ljude. Oni su ipak najveća i najvažnija vrijednost našeg Grada. – zaključio je gradonačelnik Franković.

 

Direktor Tabak je rekao da je ovaj projekt mali ali vrlo zahtjevan jer je rađen u skladu sa svim konzervatorskim uputama i uputama o trgovini hrane po najvišim standardima.

 

- Prvenstveno se želim zahvaliti arhitektonskom uredu Proto-Arch, izvođaču i cijelom Konzervatorskom odjelu te Odjelu za sanitarnu inspekciju s kojim smo tijekom šest mjeseci prolazili detaljno svaki dio ove ribarnice. Na zadovoljstvo građana otvorili smo Peskariju - kazao je Tabak te naglasio da mu je ovo najdraži projekt otkad je direktor Sanitata.

lijevo
desno