Gradonačelnik Franković otvorio 2. međunarodnu Vatrogasnu utrku Memorijal „Goran Komlenac“

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, otvorio je danas drugu po redu međunarodnu Vatrogasnu utrku Dubrovnik koja se održala na lokaciji Izletište Koraćevo u Orašcu. 

 

Utrka je organizirana u znak sjećanja na preminulog Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te člana DVD-a Orašac koji je stradao prilikom gašenja požara na području Ljupča, 31. srpnja 2022. Ove godine odazvalo se više od 250 trkača iz svih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije, ali i vatrogasne postrojbe i DVD-ovi iz ostatka Hrvatske.

 

"Ova utrka ima svoj humanitarni karakter, a istovremeno njeguje kulturu sjećanja na našeg Gorana, čovjeka koji je bio neustrašiv, koji je dao sebe za drugoga. Hvala njegovoj matičnoj postrojbi JVP Dubrovački vatrogasci, njegovim prijateljima koji su zapravo pokrenuli ovu inicijativu. Siguran sam da ćemo i budućih godina svjedočiti još većem broju sudionika", rekao je gradonačelnik Mato Franković prilikom otvaranja utrke.

 

Utrka je podijeljena u tri kategorije; dječja vatrogasna utrka, utrka vatrogasne mladeži i vatrogasna utrka. Prikupljena humanitarna sredstva namijenit će se za stipendiranje učenika i studenata bez jednog ili oba roditelja, teškog socioekonomskog statusa s područja Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji s humanitarnom udrugom Tata je Tata – Dubrovnik.

 

lijevo
desno