Grad Dubrovnik uspješno organizirao Orijentacijsko-inovacijski kamp za sudionike projekta "Športske aktivnosti za osobe s invaliditetom"

Kvaliteta života

Orijentacijsko-inovacijski kamp za sudionike projekta Grada Dubrovnika “Športske aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju" održao se u Dubrovniku 4. rujna. Kamp su uspješno organizirali djelatnici Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo i članovi stručnog tima projekta.

 

U jutarnjem programu kampa održala su se u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik predavanja za trenere. Lorena Draženović održala je predavanje na temu "Važnost prilagođenih tjelesnih aktivnosti za razvoj djece s teškoćama u razvoju". Mirko Samardžić prestavio je predan rad stručnjaka u plivačkom klubu “Cipal” uz prezentaciju “Uključivanje i rad s mladima paraplivačima”. Marko Brusač je predstavio rad Centra za autizam Rijeka i održao predavanje pod naslovom "Prilagođene tjelesne aktivnosti za rad s djecom s poremećajem iz autističnog spektra". Sudionici orijentacijsko-inovacijskog kampa ocijenili su predavanja vrlo korisnim i primjenjivim u športskim aktivnostima u dubrovačkim klubovima.

 

U popodnevnom programu kampa održala se u dvorani Osnovne škole Marina Držića prezentacija rada dubrovačkih klubova koji sudjeluju u projektu “Športske aktivnosti za osobe s invaliditetom”. Sve sudionike kampa te nazočne članove športskih sekcija dubrovačkih klubova koji rade s osobama s invaliditetom i njihove roditelje pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, zahvalivši svim sudionicima projekta na trudu, ujedno istaknuvši ciljeve, dosege i prednosti uključivanja u ovaj jedinstveni projekt Grada Dubrovnika.

 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je prvi grad u Hrvatskoj koji je organizacijski, logistički i financijski pokrenuo projekt športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom, koji je od 2022. stalno rastao. Posebna je vrijednost projekta formiranje stručnog tima projekta u sastavu Elvis Agović, Ana Radišić i Lea Burić, koji svakodnevno pomaže u samoj orijentaciji djece i mladih prema pojedinim športovima, kao i u radu športskih djelatnika u dubrovačkim športskim klubovima.

 

lijevo
desno