Grad Dubrovnik podupire vrijedne projekte udruga mladih u Orašcu i Trstenom

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb Dživo Brčić, sa svojim suradnicima Mihom Katičićem i Markom Grgurevićem, posjetio je 14. travnja udruge mladih u Orašcu i Trstenom. Cilj posjeta bio je upoznavanje s novim projektima udruga te moguća potpora Grada Dubrovnika uređenju i opremanju prostora udruga i sufinanciranje njihovih projekata.

 

AŠD Orašac dugogodišnji je suradnik i partner Grada Dubrovnika u provođenju brojnih aktivnosti za mlade i s mladima na tom području. Posebno vrijedi istaknuti utrku karića "Balinjera", školu plivanja za najmlađe na plaži Havaji i vaterpolski turnir "Crvene stijene".

 

Grad Dubrovnik uložio je značajna sredstva u sanaciju i uređenje tamošnjeg Doma mladeži i Vatrogasnog doma, dok su mladi Orašani dragovoljnim radom uredili prostore kluba mladih, u kojem djeluju judo sekcija, športska školica, plesna skupina u suradnji sa studijom Stage i crkveni zbor. U tijeku su radovi na uređenju središnje dvorane Doma mladeži.

 

Mladi Orašani nedavno su proveli opsežnu akciju odvoženja otpada, uređenja okoliša i pješačkih staza oko brane i jezera Orašac.

 

Nedavno osnovana udruga mladih "Trstika" u Trstenom uredila je, uz potporu Grada Dubrovnika, prostor za klub mladih u bivšem poštanskom uredu. Obzirom da prostor traži dodatna ulaganja, udruga će kandidirati projekte za mlade Trstenog koji uključuju i uređenje prostora kluba mladih.

 

Podsjetimo, utrka karića "Balinjera" dobila je 2013. godine povelju za naj akciju za dobrobit djece i mladih Središnjeg koordinacijskog odbora nacionalne akcije "Gradovi i općine prijatelji djece". 

lijevo
desno