Dubrovnik u lipnju ostvario povećanje broja noćenja za 11 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Nakon odlične predsezone, Dubrovnik nastavlja ostvarivati dobre turističke rezultate i u lipnju. Za razliku od brojnih drugih destinacija, koje bilježe pad broja noćenja zbog održavanja Europskog prvenstva u nogometu, u Dubrovniku isto nije slučaj.

 

Rezultati ostvarenih noćenja u lipnju 2024. bolji su za 11 % u odnosu na lipanj prošle godine, a na razini prvih šest mjeseci 2024., u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, bolji su za čak 17 %. Sve navedeno ostvaruje se sukladno najavama o jačanju predsezone i posezone kao i kontinuitetu same „špice“ sezone čime se izbjegava veći broj istovremenih posjetitelja u povijesnoj jezgri.

 

Podsjetit ćemo da je sukladno Studiji nosivog kapaciteta, jedinstvenoj u Republici Hrvatskoj i izrađenoj prema UNESCO-ovim smjernicama, maksimalno održivi broj istovremenih posjetitelja u povijesnoj jezgri iznosi 11275, što nijednom do sada ove godine nije bio slučaj.

 

Grad Dubrovnik i dalje nastavlja koristiti sve alate upravljanja posjetiteljima, među kojima je veliki broj Smart City rješenja s ciljem kako bi svakom onome tko to želi omogućili posjet Dubrovniku, osigurali veću kvalitetu pružene usluge, a bez blokada prohodnosti, kako s Ploča tako i s Pila.