Dopunski javni poziv za sufinanciranje programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2024.

S ciljem promicanja bavljenja športom osoba s invaliditetom, Grad Dubrovnik je početkom godine bio raspisao Javni poziv za sufinanciranje programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2024. Temeljem rečenog javnog poziva je iz Proračuna Grada Dubrovnika za 2024. odobreno dubrovačkim športskim klubovima za športske programe s osobama s invaliditetom ukupan iznos od 96.442 eura.

 

Obzirom da prvotnim natječajem nisu utrošena sva planirana sredstva, raspisuje se Dopunski javni poziv za sufinanciranje programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2024.

 

Sufinancirat će se jedan, najbolje ocijenjeni program športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, do iznosa od 18.000 eura. 

 

Potreba za provođenjem programa proizlazi iz činjenice da je redovito vježbanje jedno od najprirodnijih metoda za očuvanje sposobnosti organizma, sprječavanje i ublažavanje razvoja kroničnih i degenerativnih promjena i bolesti.

 

Opći cilj jest povećanje kvalitete života djece i mladih s invaliditetom kroz provođenje športskih programa treninga i natjecanja u športskim klubovima Grada Dubrovnika i na taj način omogućiti zdraviji život kroz razvoj športskih aktivnosti na području Grada Dubrovnika, a sve u skladu sa Strategijom razvoja športa i športske infrastrukture Grada Dubrovnika od 2018. do 2028. godine.