Dopunski javni poziv za sufinanciranje organizacije športskih priredbi od važnosti za Grad Dubrovnik u 2024.

Grad Dubrovnik kontinuirano podupire organizaciju sportskih priredbi u organizaciji sportskih udruga s područja Grada u svrhu promidžbe sportskih vrijednosti i promocije dubrovačkog sporta na nacionalnoj i međunarodnoj razini. S tim je ciljem početkom godine bio raspisan Javni poziv za sufinanciranje organizacije športskih priredbi od važnosti za Grad Dubrovnik u 2024, temeljem kojeg su dodijeljeni ugovori za devet sportskih klubova i priredbe u njihovoj organizaciji u ukupnom iznosu 99.548 eura.

 

Obzirom da prvotnim javnim pozivom nisu utrošena planirana proračunska sredstva, raspisuje se Dopunski javni poziv za sufinanciranje organizacije športskih priredbi od važnosti za Grad Dubrovnik u 2024. Za provedbu ovog javnog poziva osigurana su ukupna sredstva od 10.000 eura za sufinanciranje najviše dvije športske priredbe.

 

Ovaj javni poziv jedinstven je po izvoru financiranja s obzirom da se manifestacije sufinanciraju iz dijela prihoda Proračuna Grada Dubrovnika od boravišne pristojbe, a odnose se na sportska natjecanja nacionalnog i međunarodnog karaktera koja svojom prepoznatljivošću doprinose ugledu i promociji Dubrovnika.

 

Ispravna orijentacija na organizaciju upravo ovakvih manifestacija i način finaciranja potvrđena je Strategijom brendiranja Dubrovnika kao športske destinacije, koja je rezultat sudjelovanja predstavnika Grada Dubrovnika u projektu Brand EU.